Piec konwekcyjny lub konwekcyjno - parowy to serce kuchni. Oferujemy szeroki wybór tych urządzeń od różnych producentów (Bartscher, Hendi, Stalgast) i różnych marek (Revolution, Unox, Retigo, Rational). Zależnie od potrzeb można wybrać spośród małych pieców - do lokali typu Fast Food, przez średnie piece używane w supermarketach, aż po duże piece do restauracji lub firm cateringowych.
Zwykle na piece udzielana jest 24 miesięczna gwarancja. Dla większości z nich dostępna jest również usługa montażu oraz wstępne szkolenie.
Piece konwekcyjno - parowe, dzięki funkcji naparowywania komory, umożliwiają m.in. gotowanie na parze, blanszowanie, kombinowana obróbka termiczno-parowa czy regeneracja.
Dzięki dużej ilości pary rośnie poziom wilgotności, przez co przyrządzane potrawy - w przeciwieństwie do zwykłego pieca konwekcyjnego - zachowują soczystość i nie tracą na wadze. Dodatkowym atutem działania pary jest zachowanie wartości odżywczych i możliwość smażenia beztłuszczowego. Dzięki przyspieszonej obróbce termicznej, mniejszemu (nawet do 95%) zużyciu tłuszczu, wielozadaniowości zwykle można zaoszczędzić sporo czasu, energii i surowców.



























