Małe wędzarnie elektryczne - w ich komorze umieszcza się mięso, które pod wpływem wydobywającego się z paleniska dymu, nabiera niesamowitego smaku i aromatu. Wędzarnie elektryczne wyposażone są zwykle w generator dymu (do którego stosuje się brykiety lub wsypuje zrębki wędzarnicze), grzałkę oraz termostat.
Wędzarnie elektryczne są praktyczne i łatwe w obsłudze. Nie wymagają ciągłego nadzoru, dosypywania węgla. Zasilane prądem elektrycznym mogą pracować właściwie bez przerwy. Ich mycie i utrzymanie w czystości jest łatwe i nie sprawie kłopotów.
Profesjonalne komory wędzarnicze służą do obróbki termicznej wędlin, mięs, drobiu, ryb i serów.
Podstawowe procesy możliwe do zrealizowania w profesjonalnej komorze wędzarniczej w to: suszenie, wędzenie, parzenie, pieczenie i schładzanie.
Komory wędzarnicze mogą pracować ogrzewane: energią elektryczną, parą wodną, olejem opałowym lub gazem.
Każde urządzenie do wędzenia składa się z:
- komory,
- generatora dymu,
- zespołu przygotowania sprężonego powietrza,
- szafy sterowniczej
1 900,00 zł
Cena netto: 1 544,72 zł
1 890,00 zł
Cena netto: 1 536,59 zł
3 680,00 zł
Cena netto: 2 991,87 zł
3 970,00 zł
Cena netto: 3 227,64 zł
3 380,00 zł
Cena netto: 2 747,97 zł
5 995,00 zł
Cena netto: 4 873,98 zł
2 970,00 zł
Cena netto: 2 414,63 zł
265,00 zł
Cena netto: 215,45 zł
145,00 zł
Cena netto: 117,89 zł