Topór masarski, ostrze 260 mm, stal nierdzewna
Opis
Topór masarski (do mięsa z kością). Niezbędny na stoisku mięsnym.
Długość ostrza 260 mm (wykonane ze stali nierdzewnej)
Długość rączki 540 mm (biała, wykonana z polietylenu)
Waga całkowita 2,75 kg
- Twardość ostrza 55-57 HRc.
- Ostrze wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej, ulepszane cieplnie i szlifowane.
- Topór posiada atest Państwowego Zakładu Higieny
Gdy na stoisku mięsnym sprzedaje się dużo mięsa z kością (schab z kością, golonki, żeberka) - sprawdza się dużo lepiej niż mniejszy i lżejszy tasak.
Uwaga: Można domówić drewnianą rączkę do topora - dopłata 25 zł netto (proszę dopisać w uwagach do zamówienia - prześlemy poprawioną proformę).