Wędzarnia, komora wędzarnicza elektroniczna Bradley Original Extra Large Smoker
Opis
Wędzarnia, komora wędzarnicza elektroniczna Bradley Original Extra Large Smoker przeznaczona do wędzenia zarówno na gorąco, jak i na zimno.
Wędzarnia sprzedawana jest w komplecie z towarzyszącą jej wytwornicą dymu, w której brykiety smakowe palone są przez 20 minut, aby temperatura nie ulegała wahaniom. Eliminuje to gazy, kwasy i żywice o wysokiej temperaturze, które mogą zniekształcać smak wędzonej żywności. To samodzielna, w pełni zabudowana wędzarnia przeznaczona do produkcji do 9 godzin czystego, chłodnego dymu.
Cechy charakteryzujące komorę wędzarniczą Bradley Original Extra Large Smoker:
- 6 półek
- wędzenie na gorąco i na zimno
- wnętrze ze stali nierdzewnej
- wsporniki półek zapobiegają przewracaniu się stojaków podczas wyciągania
- kontrola ciepła przeniesiona do generatora dymu
- ulepszona przednia płyta czołowa
- udoskonalone komponenty elektroniczne
- bardzo duże przednie nóżki dla dodatkowego wsparcia i stabilności
- generator ze zdejmowanym panelem bocznym dla ułatwienia czyszczenia i konserwacji zapobiegawczej
- lekka do przenoszenia
- prosta obsługa
Parametry techniczne komory wędzarniczej Bradley Original Extra Large Smoker :
- element do gotowania: 500 W
- element palenia: 125 W
- zasilanie: 220-240 V, 50 Hz 2,5 A
- 6 chromowanych półek
- temperatura maksymalna: 140 stopni C, ale z zastrzeżeniem warunków otoczenia
- temperatura minimalna: w zależności od temperatury otoczenia
- waga: 30 kg
- konstrukcja wewnętrzna: polerowana stal nierdzewna
- konstrukcja zewnętrzna: stal proszkowa epoksydowa
- wymiary zewnętrzne (mm): 430W x 370D x 990H – 610W z generatorem na boku
- wymiary wewnętrzne (mm): 380W x 290D x 840HT
- powierzchnia / pojemność dla palących: użytkowa wysokość palenia 673 mm nad tacką ociekową 56250 cm3
- powierzchnia gotowania: 2178 cm2
- wymiary w opakowaniu: 510W x 460D x 1070H